Докато Се Роди Диамантен Дух

             Ти и Поточето

                Когато твориш си като камъче в поточе в планината. Умората, липсата на сън, дребните несправедливости могат само да минават незабелязано покрай теб. А ти, топящ се от блаженство, не искаш да спираш потока. Това не се изпитва, ако извършваш престъпление спрямо талантите си и не ги развиваш, обаче.
                Не се изпитва, ако говориш за мотивация вместо за Вдъхновение, за кариера вместо за радост от труда ти, не се. Този блажен разкош не се дава, докато играеш в отбора на начумерените, сърдитите, жертвите, неоправданите, ревнивите или завистливите.
Дава се, ако ги обичаш и им пращаш мисловно сила и покана да се познаят и те като камъчета в Потока, защото си бил всеки един от тях в даден момент. И си още Човек, не си застрахован от инертното съществуване, докато търсиш възходящата спирала на Живота.
Един ден ще се обърнеш назад. Ще погледнеш със Снизхождение и Любов към най-добрата версия на творчески камък, който си бил и ще се усмихнеш, че е било само началото.
Освен камъче, имаш да шлифоваш със струните на Душата Живота си, докато се роди великолепният ти Диамантен Дух. Колко красиво! Не спирай поточето.
Всяко камъче е много важно за всички нас.

Книги от Светлина

Светлина Трифонова

Думи от Светлина

 

Facebook Comments

This post is also available in: English (Английски)

Още Вдъхновение

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.