Медии и събития

 

Събитието тук

Интервю за peacebulgaria.com

„Тя в Пловдив“ – инициатива на активните жени в Пловдив

Събитието във Фейсбук тук 

 

Интервю за kapana.bg със Славена Шекерлетова

юли 2018

„Светлина Трифонова е млада писателка, която съвсем наскоро издаде първата си книга с поезия. Внушителни 132 страници, а рисунките по тях също са нейно дело. По какви знайни и незнайни пътища ни води нейната първа книга, си говорим двете в началото на лятото.“

Светлина Трифонова издава дебютната си стихосбирка „Перо от Древна Тишина“

Интервю за plovdivtown.com

юни 2018

„Поезията за мен е начин да изразиш и закодираш истини, с които да докоснеш душата на човек. Няма нужда да мислиш за това, ако се намираш в състояние на свързаност, ако душата ти е поетична и думите минават през сърцето ти, то тя със сигурност докосва и другия човек. Тя е начин да докоснеш, да загатнеш за неща, без да ги изричаш напълно. Добрата поезия, колкото и да е субективно, е тази, която е минала през сърцето, има мелодия и душа.”

Премиера на книга „Перо от Древна Тишина“

Добре дошли на всички, които хранят първо Душата си, сред Тракийското изкуство, на едно любимо мое място, да четем и слушаме отвъд сетивата си.

2 Юни’18 – Международен фестивал на поезията „Духовност без граници“, ТракАрт

Фестивалът разширява духовните граници и хоризонти на всички участници чрез словото, красотата и хармонията. Представлява поредица от културни събития, обединени под надслов Международен фестивал на поезията „Духовност без граници” с участници – поети от България, Полша,  Англия, Ирландия и Италия.

Фестивалът „Духовност без граници”- събитие, в което словото и любовта нямат граници

Фестивала „Дни на тракийската култура”,  „Музика и слово”

Наследници на траките

юни 2018

По стихове на Мариела Конова, Даниела Маринова, Дончо Дончев, Миглена Георгиева, Нели Дакова, Светлина Трифонова, Любка Славова, Мина Карагьозова, Мария Колюшева, Мариана Башкехайова и Розалия Александрова ще бъде изпълнен поетичен рецитал „Наследници на траките”, организиран от Международен фестивал на поезията „Духовност без граници“
и Културен център музей ТРАКАРТ – Пловдив.

 

Facebook Comments