Отвъд трепет е

                     Сърцето не може да ходи, но понякога хваща крака. Или крила. Блести насред всичката лудост. Бунтар научил се да се любува. И знам, приятелю, че си мъдър и напреднал, и всички бури са зад гърба ти, обаче е безкрайна науката на твоето сърце. Недописано писмо е, неотворена врата е, свещена тишина е, всяко кътче е невидимо и непознато, и няма карти, няма посоки, за хазарт не става, за застраховки.

                    Няма никакви ползи, няма печалби, никой не се опитва да познае стойността на залозите, никъде не е влизано с взлом или разбивано, защото, когато замине винаги се прибира вкъщи, винаги е преизпълнено сърцето, няма място за кражби и ако физически го заболи дори, една лечебна ръка се протяга… Невидимото сглобява, няма лекари, няма хирурзи, няма операции.

                   Тази най-финна наука бе чудна за хората, но един ден ще стане училище, ще се обучаваме на невидимото. И не ни трябват вълшебници, не са ни нужни дори гении, само да се научим като невидимата ръка да чертаем, без да превъртаме времето. И бродещи не ще има вече, нито скитници, нито бедни или дори търсещи. Няма да бъде дори човечество. Ако ти се струва далече, още не е настъпило твоето съмване.   

  Да се съмне.

     Когато определено е да е правилно времето.
   И кога отвориш очи – да се светне.
  Каквото е прекъснато – да се свърже.

                 Ще ти говоря за онова друго човечество, за великите хора от това, което упорито наричате „Бъдеще“. Не, за там не записваме, не приемаме, икони не правим, нямаме паметници или пък стълбове. Имаме неща, за които човешкият език е беден. Има неща, за които бедно е някакво „бъдеще“.

Там имаш каквото поискаш, но всичко, което си се научил да искаш досега е бедно.
Там си безименен, но имаш истински глас да избираш, там си Безкрайност, без време, отвъд трепет е.

Светлина Трифонова

Facebook Comments

This post is also available in: English (Английски)

Още Вдъхновение

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.